Din handlekurv
Translation missing: nb.general.icons.icon_title

STØRRELSESGUIDE

jente mindremann2

Størrelsesguiden er basert et gjennomsnitt av målene vi har tatt på plaggene. Kjønn og type plagg er ikke tatt hensyn til. Størrelsene er generaliserte, så hvis du ønsker å gå etter størrelse, anbefaler vi deg å se på målene på hvert enkelt plagg har samt å måle på deg selv. Vår mening er at størrelse kun er en pekepinn, og ikke noe man trenger å gå så nøye etter når man handler vintage. Det kan være utfordrende å få tak i vintageplagg som sitter perfekt til din kropp, så vi anbefaler at man tenker at man kan rocke plaggene selv om de ikke sitter som støpt, er raus med sitt forhold til standardiserte størrelser og heller tenker på hvordan man kan tilpasse plaggene til sin stil. Det viktigste er at du føler deg vel <3 


NB! Vil informere om at plaggets design, form, sømkonstruksjon og modell varierer i stor grad, og derfor kan størrelser bli misvisende. Vi har også klær fra hele verden i butikken vår, og størrelsene varierer veldig fra land til land, fra merke til merke, ja til og med fra produksjonsår og modell. For eksempel kan en Levi´s jeans i størrelse 31/32 som er produsert på 80-tallet være i samme størrelse som en Levi´s jeans størrelse 28/30 produsert i 2020. Vi anbefaler at du prøver deg fram. Du kan komme og prøve og få hjelp av oss i butikken, og vi har returrett.

Når man kjøper vintage går det an å gjøre små tilpasninger av plaggene, små hacks slik at plaggets passform går fra å være ok til å sitte bra. 

 

For eksempel:

-For lang bukse? Klipp den i den lengde du liker! Jeans kan du klippe rett av. Andre bukser klippes og legges opp. Det kan du gjøre med håndsøm eller symaskin,

-Buksa for stor i livet? Her er det flere metoder å bruke. 1) Sy den inn i livet 2) Sett inn strikk i linningen

-Er collegegenseren eller t-skjorta for lang syns du? Det er mulig å croppe den! Enten kan du klippe rett av eller klippe og legge opp. Vi pleier også å legge inn strikk i linningen.